Állatorvosi szolgáltatásaink

01

KUTYÁK VÉDŐOLTÁSAI

A kutyák legfontosabb fertőző betegségeit tudjuk ezen a módon megelőzni. Nagyon fontos, hogy az oltásra kerülő kölyköket előzetesen bélférgesség ellen már kéthetes kortól kezelni szükséges. Ha ez korábban nem történt meg, az első védőoltás beadása előtt feltétlenül meg kell tenni annak érdekében, hogy megfelelő immunválaszt kapjunk.

Az első oltás 6-8 hetes korban parvovírusos bélgyulladás ellen kell adni, melyet 2 hét múlva követ egy második, szintén egykomponensű parvovírusos bélgyulladás elleni oltás. Majd kéthetente kettő kombinált védőoltás következik, melyek szopornyica, parvovírus és még további 3 betegség ellen adnak védettséget.

A három hónapos kort betöltött ebeket veszettség ellen is immunizálni kell. Az első oltást fél éven belül ismételni kell, majd ezt követően csak évente szükséges az újraoltás.
További védőoltások állnak rendelkezésre Lyme-kór, bőrgombásodás és corona-vírusos bélgyulladás ellen is.

02

MACSKÁK VÉDŐOLTÁSAI

A kölyök macskákat a védőoltások beadása előtt szintén féregteleníteni kell, már 2 hetes koruktól, 2 hetenként.

Az első oltásra 7-8 hetes korban kerülhet sor. Ezt 2-3 hét elteltével kell megismételni. Ezzel meg tudjuk előzni a súlyos hasmenéssel, légzőszervi tünetekkel, kötőhártya-gyulladással legyengüléssel, sokszor az állat elhullásával fenyegető calici-vírus által előidézett macskanáthát ill. a parvovírus okozta panleukopéniát.

A kertes házakban élő ill. kiállításokat is látogató cicák esetében javasolt a macska-leukózis, valamint a veszettség elleni védőoltás annál is inkább, mivel egyik betegséget sem lehet gyógyítani, csak a megelőzés jöhet szóba.
Mivel a macskák sok esetben tünetmentes hordozói az embert is megbetegíteni képes bőrgombáknak, ajánlott még beadni az ellenük védettséget biztosító vakcinát is.

03

MIKROCHIP BEÜLTETÉSE, ÚTLEVÉL KIÁLLÍTÁSA

Kedvenc állatok egyedi megjelölésére szolgáló rizsszemnyi üveg vagy műanyag kapszula, amit egy speciális eszköz segítségével kell a nyak bőre alá ültetni. Egy másik elektronikus készülék teszi lehetővé az azonosító kód leolvasását. Külföldre utazásnál elengedhetetlen az állatok chipes megjelölése, regisztrációja a PETVETDATA rendszerben, valamint az állatútlevél kiállítása.

A regisztráció biztosítja, hogy az elveszett állat az azonosító kód ismeretében visszakerülhessen a gazdájához.
A már kiállított útlevélben az utazást megelőzően 1-2 nappal állatorvosi igazolást kell bejegyeztetni arról, hogy a szállítani kívánt állat egészséges és állapota alapján úti céljára szállítható.

Szarvasmarhák, sertések egyedi megjelölése füljelzővel, marhalevél-kezelés, szállítólevél kiadása.

04

BELGYÓGYÁSZAT

Általános betegellátás, gyógyszeres terápia a fizikális ill. kiegészítő vizsgálatok alapján megállapított diagnózisra ismeretében.

Különösen igyekszem figyelmet fordítani a fertőző betegségben szenvedő állat kezelését követő gondos fertőtlenítésre, megelőzendő az esetleges „rendelői” fertőződést.

05

SEBÉSZET

Baleseti sérülések, sérv, daganat eltávolítás, szem műtétek.

Idegentest eltávolítás bélcsatornából műtéti úton, ivartalanítás, egyéb lágysebészeti beavatkozások kis és nagyállatokon.

06

ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Az ultrahang vizsgálat révén időben ki lehet szűrni, fel lehet ismerni a panaszt okozó és kezelhető elváltozásokat (jó és rosszindulatú daganatokat, gyulladásos eltéréseket, sérüléseket), meg lehet határozni a panaszt okozó eltérések okát vagy lehetséges okait, meg lehet mondani, hogy szükséges-e további kezelésre,esetleg CT vagy MR vizsgálatra. Vemhesség, hasüregi panaszok, kardiológia tünetek, ízületi bántalmak és szemészeti problémák esetén is alkalmazható.

07

SZÜLÉSZET

Manuális, műszeres, ill. műtéti segítségnyújtás nehézellések esetén, hüvely- méhelőesés műtéti megoldása, császármetszés.

08

ULTRAHANGOS FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

A fogkőképződés intenzitásától függően 6-12 havonta ajánlatos a fogkövesség kialakulására különösen hajlamos kistestű ebek és a macskák fogazatát megvizsgáltatni. Szükség esetén altatásban történik a fogkövek eltávolítása ultrahangos depurátor segítségével. Az időben végzett beavatkozással megelőzhető a fogínysorvadás és a fogak korai elvesztése.

09

TANÁCSADÁS

Gazdasági haszonállatok valamint társállatok tartásával kapcsolatos tanácsadás. Állami támogatás igényléséhez szükséges állatorvosi igazolások kiadása, stb.

10

HASZONÁLLATOK ELLÁTÁSA TARTÁSI HELYÜKÖN

A gazdasági haszonállatok nem szállíthatók rendelőbe, ezért ezeknek az ellátása, gyógykezelése, ivartalanítása esetleges egyéb műtéti ellátása az állat tartási helyén történik. Ezekre a kezelésekre természetesen a rendelési időn kívüli időszakban kerül sor, előzetes telefonos, vagy személyes bejelentést követően.